Skate Klubben er vendt tilbage: ”Vi er 100 procent kultur”

Efter et halvt års pause er Kim Batiste tilbage som tovholder for en gruppe børn, der elsker skatemiljøet. Men klubben er meget mere end at stå på skateboard.  

Tekst Rosalina Silke Krøyer, billeder af Kim Batiste

Frontside heelflip, backside 50-50 og varial kickflip. Det er udtryk, der ikke vil få klokkerne til at ringe hos alle. Men hver onsdag samles omkring 25 børn i alderen 10 til 14 i et lokale på Lille Brostræde i Kolding for at tale om netop disse ting.  

I vinduerne ud mod gaden hænger der billeder fra diverse skate-ture. Der er ikke tvivl om, hvilken interesse der fylder mest i lokalet bag. På hylderne er skateboards stablet, på væggen hænger et fjernsyn, der viser skate-videoer, og når det ikke gør det, bliver der spillet skate-spil på PlayStation.  

Skateboard er en individuel disciplin, men med et socialt aspekt, der har fyldt meget gennem sportens historie. Så derfor fylder det også meget i klubben. Og netop det sociale var også det, der fik Kim til at genåbne klubben efter den lukkede i vinteren 2022.  

”Jeg havde en masse arbejde, der gjorde, at jeg ikke havde nok tid. Men over sommeren har nogle af børnene henvendt sig og spurgt, om vi snart startede op igen. Der forstod jeg, hvor vigtigt det her sted er for dem, der kommer her,” fortæller Kim.  

Den nye generation 

Kim har skatet det meste af sit liv, han ejer skate-butikken ’Kim’s Kiosk Skateshop’, og så er han med til at planlægge diverse skateboard events rundtomkring i Danmark. Nu er det Kims tur til at give noget til den nye generation af skatere. Skate Klubben, der er en del af Kim’s Kiosk Skateshop, er resultatet af dette.  

”Det kan være skræmmende som nybegynder at gå ned i en skate-park, men her følges vi ad i et tempo, så alle kan være med. Her kan alle børn, der elsker skate, mødes,” fortæller Kim.  

Niveauerne i klubben er blandet, men det er ikke nødvendigvis negativt ifølge Kim. For skateboard handler også om at lære at begå sig med hinanden. At heppe på, at de andre lander det trick, de har øvet, er lige så vigtigt, som selv at kunne det.  

”Der er ikke noget galt i at være nybegynder. Nogle øver balance og kører rundt, mens andre laver tricks på de største ramper. Men de hygger sig sammen, selvom de er på forskellige niveauer,” fortæller Kim.

100% kultur 

”Det her er ikke en skate-skole. Det er et klubfællesskab med skate som omdrejningspunkt,” fortæller han. 

I klubben skater de ikke kun i den lokale skate-park. De tager på ture, og hvis børnene ikke har lyst til at stå på skateboard, er der kreative projekter i klublokalet. Her er der mulighed for at tegne på skateboards, lave nøgleringe, spise popcorn og se de nyeste skate-videoer.  

”Der er altid en voksen, der er med ude at skate, men der er også altid en voksen i klublokalet, som børnene kan tale med. Så når de har mere lyst til at hænge ud, så er der også plads til det,” fortæller Kim og fortsætter: ”Nogle er 100 procent skateboard. Det er vi også, men derudover er vi 100 procent kultur.” 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *